Forum ogólnotematyczne! Ka¿dy znajdzie tutaj co¶ dla siebie!
Rozgl±daj±cy sie
''Rêka mistrza''
Ciekawa ksi±¿ka bardzo wci±gaj±ca pokazuj±ca klasyczny obraz tego czego siê boimy. Zadziwiaj±cy jest jednak jêzyk autora i to ¿e niejako wprowadza nas w ¶wietny trans. Powoli dowiadujemy siê wszystkiego a jednak obrazy topielców i nagich spuchniêtych cia³ wyzwala w nas wiele grozy
Jednak moja ulubiona ksi±¿k± jest do niedawna znany ''Harry Potter''
Co my¶licie o fabule i o tym jak ksi±¿ka zosta³a pokazana w filmie?
Ja ostatnio przeczyta³am chyba "Kamienie na Szaniec" a tak dla przyjemno¶ci to "Wielka ksiêga horroru 1" i "K³amca"-3 czê¶ci po raz ju¿ który¶ tam.
Harry'ego Potter'a Uwielbiam, w sensie ksi±¿ki. S± bardzo fajnie napisane, czyta³am je ju¿ chyba kilkadziesi±t razy, sama ju¿ nie pamiêtam. Film, jak dla mnie powinien byæ potraktowany z przymru¿eniem oka, albo nawet jako co¶ innego, poniewa¿ nie odzwierciedla nawet po³owy tego co jest w ksi±¿ce, no ale có¿, gdyby trzeba by³o zekranizowaæ wiernie, albo w miarê wiernie 7 tomów... No w±tpiê czy to by siê uda³o.
Rozgl±daj±cy sie
Ca³y sens ksi±¿kowej fantastyki zgubili juz w 3 czê¶ci filmu
6 ods³ona Harry'ego ukazuje ju¿ np ¿ycie uczuciowe rona tak przekolkulowane ¿e prawie nie mo¿liwe
Wgl nawet postaæ samego aktora w tej czê¶ci w tedy 21 letniego by³a spaczona bo niby jak z 21 letniego faceta zrobiæ 16 latka
Ja kocham seriê HP, czyta³am j± dziesi±tki razy. Film? Jak Narel wy¿ej napisa³a lepiej potraktowaæ z przymru¿eniem oka. Kto¶ kto ogl±da³ tylko film nigdy nie zrozumie tej magii zamku. Tego jak wygl±d± pokój wspólny gryfonów. W filmie dla mnie jest on ¼le zobrazowany. W my¶lach wyobra¿a³am sobie go zupe³nie inaczej.
Rozgl±daj±cy sie
osoby nie chc±ce czytaæ ksi±¿ki czekaj±ce tylko na film powinny lepiej skoczyæ z mostu
wiele trac±
Klasyczny wiedzmin te¿ jest ciekaw± ksi±¿k± co o niej my¶licie?/
Niestety Wied¼mina nie przeczyta³am, bo co zachodzi³am do biblioteki to by³ wypo¿yczony i jestem na siebie strasznie z³a. Jednak jak widzia³am gameplay z gry to wygl±da³a bardzo fajnie xd
Mmm... Wied¼min Mi osobi¶cie zosta³y chyba do przeczytania jeszcze 2 tomy... Chyba. Jako¶ teraz ogólnie nie mam czasu na czytanie.
Na podstawie tego co przeczyta³am twierdzê, ze to jest wspania³e.
Po prostu zakocha³am siê w ca³ej tej sadze od pierwszego wejrzenia, nie wiem czy z wzajemno¶ci±, ale có¿, bywa.
Najpierw przeczyta³am kilka ksi±¿ek, a teraz na ¶wiêta dosta³am obie czê¶ci gry.
Moje postanowienia, ¿eby najpierw przeczytaæ wszystkie ksi±¿ki szlak trafi³ xD
Kocham postaæ Jaskra. Nie wiem czemu, ale jak tylko widzê jego imiê to twarz sama mi siê u¶miecha.
Poza tym Geralt te¿ jest super.
Rozgl±daj±cy sie
Jestem w trakcie czytania i ksi±¿ka wydaje siê ciekawa
Na pocz±tku pierwsze dwa tomy tzw zbiór opowiadañ troszkê irytowa³o mnie to ¿e w±tki zatraca³y siê w po³owie lecz z czasem z³o¿y³o siê to w ca³o¶æ
Mnie pasjonuje osobi¶cie postaæ yennefer i jej samo podej¶cie do geralta
Yennefer Jest ciekaw± postaci±. Ogólnie ta jej relacja z Geraltem. Jest jeszcze jedna postaæ kobieca, która jest dla mnie interesuj±ca. Tylko jak ona siê nazywa³a? By³a postaci± bardziej tak± epizodyczn±. By³a ksiê¿niczk±, czy kim¶ tam potem przy³±czy³a siê do jakiej¶ tam bandy i zosta³a jej szefem. Za nic nie przypomnê sobie chyba jej imienia, ale by³a ciekaw± postaci±.
Rozgl±daj±cy sie
nie wiem mo¿liwe ¿e nie doszed³em do tego mometu
ogólnie ksi±¿ka jest bardzo ciekawa
cristiano957 napisał:
''Rêka mistrza''
Ciekawa ksi±¿ka bardzo wci±gaj±ca pokazuj±ca klasyczny obraz tego czego siê boimy. Zadziwiaj±cy jest jednak jêzyk autora i to ¿e niejako wprowadza nas w ¶wietny trans. Powoli dowiadujemy siê wszystkiego a jednak obrazy topielców i nagich spuchniêtych cia³ wyzwala w nas wiele grozy
Jednak moja ulubiona ksi±¿k± jest do niedawna znany ''Harry Potter''
Co my¶licie o fabule i o tym jak ksi±¿ka zosta³a pokazana w filmie?
Jestem w trakcie czytania "Rêka mistrza" Jest genialna!
Rozgl±daj±cy sie
David Almond - Skellig ;D
Darunia musi przeczytaæ "Dziady" Czyta³ kto¶? Jest a¿ takie straszne jak my¶lê?
Ja czyta³am fragmenty. Ogólnie dramaty raczej ciê¿ko siê czyta, ale nie jest a¿ tak ¼le.
Jest tragicznie, bo ja muszê przyczytaæ "Lalkê"